Onderwijsassistent stage in Spanje

Ik ben Renske en Ik loop voor 10 weken stage bij de Oak House School in Barcelona.

Renske

Ik ben Renske, ben 18 jaar en volg de opleiding onderwijsassistent niveau 4. Ik loop voor 10 weken stage bij de Oak House School in Barcelona.

 Op deze school praten ze over het algemeen Engels en Spaans. Ik ben op buitenlandse stage gegaan om te zien hoe het onderwijs er in en ander land uit ziet. Ook leek het mij een geweldige ervaring en een mooi avontuur.  

Mijn hoogtepunt is de liefde die ik van de kinderen krijg. De kinderen zijn 3 jaar oud en verstaan prima Engels, alleen is het spreken vaak nog lastig voor ze en versta ik ze vaak niet zo goed. Toch blijven ze graag naar mij toe komen en vinden ze het leuk om met mij te spelen.

Naast de stage ontmoet ik ook veel nieuwe mensen en heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt. Met hun kan ik de weekenden goed vullen en leuke dingen doen. Je kan hier leuk uitgaan en natuurlijk heerlijk uit eten en lekker shoppen. Ook vinden we het leuk om de stad te verkennen en naar de hotspots te gaan.

Ik verblijf in een studentenhuis, wat natuurlijk heel gezellig is. We zitten in een huis met in totaal 5 studenten, je zit dus nooit alleen thuis. We delen de badkamer en keuken, maar kunnen onszelf ook lekker terugtrekken in onze eigen kamer.

Ik heb het een hele super toffe ervaring gevonden en ik zou het gewoon doen! Wat is er nou leuker dan een hele periode niet naar school en alleen maar stage lopen, leuke dingen doen, uit eten gaan en feesten.

Lees ook de andere internationale stage ervaringsverhalen

Renske