Uit m’n comfort zone in de Spaanse zon

Mijn naam is Martijn van der Lee, ik ben 18 jaar oud en ik doe de studie e-commerce manager. Ik heb stagegelopen in Barcelona. De reden waarom ik voor een internationale stage heb gekozen is niet omdat ik een cultuursnuiver ben, of om in een Spaans bedrijf stage te lopen. Ik vind het gewoon leuk om uit mijn comfort zone te gaan en het onbekende te ontdekken. 

Barcelona

Zoals gezegd ben ik naar Barcelona gegaan. De reden daarvoor? Het is Barcelona; de Spaanse zon, het strand en de mooie dames, wat wil je nog meer? Mijn leerbedrijf was Barcelona Vibes, een van de grotere evenementenbedrijven van Barcelona. Om aan te geven met hoeveel culturen je te maken krijgt met een internationale stage; alleen hier al zat ik met een Fransman, Amerikaan, Canadees en een Spanjaard. Je praat veel met elkaar en leert zo elkaars cultuur kennen. En dat is heel leuk!

Geweldige ervaring

Ik kan niet echt één hoogtepunt van mijn stage noemen. Het zijn er zoveel. De hele periode is een geweldige ervaring. Je leert hier zoveel: vrienden maken, het huishouden, maar ook op persoonlijk vlak. Je gaat jezelf echt tegenkomen maar dat geeft helemaal niks, want ook daarvan leer je enorm. Wat ik ook kicken vind, is dat ik het allemaal zelf heb geregeld!

Ik kan een buitenlandse bpv zeker aanraden.  Ik zie het namelijk zo: je kan beter spijt krijgen van de dingen die je gedaan hebt, dan van dingen die je niet hebt gedaan, maar achteraf toch had willen doen.