Werken als kok in Spanje

Ik ben Cleiton en ik heb stage gelopen in Castillo De Monda, Spanje

Castillo De Monda

Mijn naam is Cleiton Arthur Notermans ben 21 jaar oud en hou echt van koken, daarom volg ik de opleiding zelfstandig werkend kok niveau 3.

Omdat ik mijn eigen restaurant later wil openen en graag zoveel mogelijk ervaring wilde opdoen in de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken, zeg ik geen nee tegen 10 weken koken in Spanje!

Ik heb mijn leerbedrijf gevonden op www.stagemarkt.nl Daarop stond al aangegeven dat mijn chef een Nederlander is. Helaas spreekt de rest van de brigade Spaans, dus we communiceren met handen en voeten en leve google translate! Dit was best spannend in het begin, maar zo leer ik wel een stuk sneller de Spaanse taal spreken en begrijpen.

Ik krijg ook de vrijheid voor mijn eigen ideeën, zo werd er zelfs een door mij bedacht dessert, buiten de kaart om aangeboden, hoe tof is dat!

Naast het koken leer je ook om zelfstandiger te worden en ik kan iedereen aanraden om het gewoon te doen! Geniet ervan, leef!

De mensen in Spanje zijn zo gastvrij, vriendelijk en geduldig. Dat is echt heel mooi om te ervaren!

Lees ook de andere internationale stage ervaringsverhalen

Cleiton Arthur Notermans