Bank, handel

Handel en Ondernemen

Als handel- en retailspecialist sluit je de beste deals. Je adviseert klanten, onderhandelt slim en haalt je verkooptargets. De handel en retail is een werkveld vol uitdaging en kansen. En haal je een goede deal binnen, dan mag de champagne open.

In het kort

Niveaus

2, 3, 4

Locaties

  • Schagen

Leerweg

  • BBL
  • BOL

Jij bent

Jij bent een geboren verkoper. Je maakt gemakkelijk contact met mensen, ziet altijd mogelijkheden en hebt plezier in onderhandelen. Stressbestendig ben je ook, want in de marketing- en saleswereld is de druk soms hoog.

Jij leert

Je leert hoe je de in- en verkoop werkt en hoe je goed onderhandelt. Ook leer je veel over marketing en communicatie, verkooptechnieken, hoe je producten in de markt zet en hoe verschillende softwareprogramma’s werken.

Tijdens de opleiding

In de opleiding krijg je allerlei lessen over marketing en verkoop: gesprekstechnieken, producten presenteren, hoe je omgaat met weerstand, een goede onderhandelingsaanpak en klantgericht werken. In je stages breng je alles wat je leert in de praktijk. Daar maak je kennis  met de verschillende functies in de marketing en sales.

Na de opleiding

In elke branche worden goederen gekocht en/of verkocht. Je kunt dus aan de slag bij allerlei bedrijven zoals (web)winkels, bouwbedrijven, overheidsorganisaties en groothandels. Je kunt er alle kanten mee op, en voor goede verkopers is een baan snel gevonden.

Praktijkvoorbeelden Handel en Ondernemen

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van de opleiding E-commerce specialist? Klik op de link hieronder.

Ga naar praktijkvoorbeelden