Timmerman

Timmeren

Het is één van de oudste beroepen en nog altijd heel hard nodig: timmerman/vrouw. Van hout maak jij de mooiste dingen. Je helpt mee met huizen bouwen, of je komt bij mensen thuis om hun woning te repareren. Waar je ook komt, mensen zijn blij met jouw werk.

In het kort

Niveaus

2, 3

Locaties

  • Heerhugowaard

Leerweg

  • BBL

Jij bent

Je bent een aanpakker met goed ruimtelijk inzicht. Nieuwe dingen bouwen met je handen, dat lijkt je mooi werk. Je bent lichamelijk fit, want timmerman is soms zwaar werk en je maakt lange dagen. Maar je levert elke dag mooi werk af, en daar doe je het graag voor.

Jij leert

Kijkend naar je persoonlijkheid is het goed om jezelf af te vragen over welke karaktereigenschappen je beschikt. Als jij jezelf in onderstaande kenmerken herkent, dan zit het met de basiseigenschappen die je voor de opleiding Timmeren nodig hebt wel goed. Je hebt gevoel voor techniek, je weet van aanpakken en doorzetten. Verder ben je flexibel, zorgvuldig en handig, kun je goed samenwerken en neem je verantwoordelijkheid. Ook ben je nieuwsgierig, regel je de zaken en zie je in het oplossen van een probleem een uitdaging. Je bent lichamelijk fit, want het werk als timmerman/vrouw is soms zwaar werk en je maakt lange dagen. Maar je levert elke dag mooi werk af, en daar doe je het graag voor.

Tijdens de opleiding

Het vak van timmerman/vrouw leer je vooral door het te doen. Tijdens de opleiding leer je werken met alle materialen en gereedschappen en oefen je veel. Bij de verschillende vakken ga je onder meer aan de slag met vloeren en wanden, binnen timmerwerk en machinaal timmerwerk.

Leslocatie bij ESPEQ in Heerhugowaard

De opleiding Timmeren (niveau 2 en 3) verzorgt Vonk in samenwerking met opleidingsbedrijf ESPEQ en het Horizon College. Alle lessen, zowel praktijk als theorie, vinden plaats vanaf de locatie bij ESPEQ in Heerhugowaard en worden gegeven door docenten van ESPEQ en het Horizon College.

Na de opleiding

Je gaat aan de slag bij een aannemersbedrijf of bouwbedrijf. Daar werk je bijvoorbeeld in de constructie van nieuwbouw, aan restauratiewerkzaamheden in bestaande gebouwen of je bouwt prefab-constructies op de werkplaats. Met een niveau 3-diploma kun je ook zelf projecten aansturen.

Extra informatie

Omdat je binnen de opleiding Timmeren werkt op bouwplaatsen ben je verplicht het certificaat Basisveiligheid VCA te behalen als je deze nog niet in je bezit hebt.