Tuinmarkt levert 1500 euro op voor Oekraïne

Tijdens de tuinmarkt van het Clusius College in Grootebroek is donderdag 21 april 1500 euro opgehaald voor Giro555. De jaarlijkse markt die de vmbo-school organiseert voor buurtbewoners, ouders en andere geïnteresseerden werd voor het eerst sinds corona weer gehouden en trok veel bezoekers.

Op een zonovergoten schoolplein dromden de bezoekers rond de marktkramen. Naast de verkoop van (door de leerlingen zelf opgekweekte) planten, werden bezoekers rondgeleid door het dierenverblijf van de school en waren er activiteiten voor de jongste bezoekertjes: een tekenwedstrijd en een schminkkraam. Er was een prijsvraag en men kon plantenbakken laten vullen door de leerlingen van het Clusius College.

Even in de rij staan voor een plantje, was op zo’n zonnige dag geen probleem. Ook bij de verschillende versnaperingen was de toeloop groot. De poffertjes raakten uitverkocht, de Oekraïense cupcakes gingen in grote getalen over de toonbank en ook de ijsjes vonden gretig aftrek.

De netto opbrengst van de markt bleek op vrijdagochtend 1500 euro. Dit bedrag wordt in z’n geheel gedoneerd aan Giro 555, voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.