Hans Schoonheim nieuwe directeur Vonk Purmerend

Hans Schoonheim wordt vanaf 1 oktober directeur van onze vestiging in Purmerend. “De baan van schooldirecteur op Vonk, een school die staat voor een positieve benadering van leerlingen, is voor mij de manier om het verschil te kunnen maken voor leerlingen.”

Hans Schoonheim is een echte teamspeler met een duidelijke visie op onderwijs. Na zijn studie biologie aan de VU, behaalt hij zijn postdoctoraal leraren opleiding 1ste graads om vervolgens aan de slag te gaan als docent Biologie. In de loop van de jaren groeit hij door naar teamleider op het Hyperion Lyceum in Amsterdam. Hans: “het is mijn overtuiging dat eigenaarschap op alle fronten gevoeld moet worden. Bij leerlingen, collega’s en ouders. Met als doel dat een leerling het optimale uit zichzelf haalt. Met dit doel in het vizier ga ik de samenwerking aan.”

Gerard Oud, (lid college van bestuur) : “We zijn blij met de komst van Hans. Hij is een verbinder en gaat op basis van inhoud voor mooier onderwijs, in samenwerking met andere partijen. Als school vinden wij het belangrijk dat leerlingen hun talenten ontdekken en oog hebben voor hun omgeving. ”

Terug waar het ooit begon

Vonk in Purmerend is voor Hans niet onbekend. Zijn middelbare schooltijd heeft hij genoten op de toen nog Lagere land- en tuinbouwschool in Purmerend. In die tijd is het zaadje gepland voor praktijk- en doelgericht lesgeven. “Leerlingen mogen trots zijn op wat ze zelf hebben gemaakt en dus op hun eigen vakmanschap, dat maakt dan ook dat het vmbo goed bij mij past,” aldus Hans.