Presentaties ondernemersplan Project X

Op 14 oktober gaven Vonk studenten mbo 3 en 4 van de wereld Economie een presentatie over hun ondernemersplan. Dit plan is onderdeel van het Project X. Project X is een nieuw opleidingsprogramma binnen Vonk waarbij studenten elke vrijdag hun ‘ondernemerspet’ opzetten. Ze werken in groepsverband samen om een drietal festivals te organiseren, een goede doelen festival, een mbo festival en een vmbo festival.

De verschillende presentaties werden gehouden in bioscoop Kinepolis in Schagen. In het publiek zaten circa 80 medestudenten, de projectgroep Project X en de opleidingsmanager. Tijdens de presentaties was er met name aandacht voor het bepalen van de doelgroep, begroting en het vinden van een geschikte locatie voor de festivals. De beste presentaties werden beloond met een geldprijs variërend van € 750 tot € 1.000. Met dit geld kunnen de projecten verder gefinancierd worden.

Ook door de afdelingen retail en e-commerce zijn presentaties gehouden. Zij presenteerden hun ondernemersplan voor het ontwerp van verschillende nieuwe productielijnen rondom het nieuwe logo van Vonk. De geldprijzen die hiermee te verdienen waren varieerde van € 250 tot € 500. Dit geld zal gebruikt worden voor de verdere financiering van de productielijnen.

Al met al een meer dan geslaagde middag waarin de ideeën van onze studenten goed tot hun recht kwamen. En opnieuw een stap vooruit binnen Project X!

Project x