Finalisten Skills Paardenhouderij bekend

Paard Skills 1

Op woensdag 21 december hebben Ad de Burk en Ilya van der Voort zich geplaatst voor de landelijk finale van World Skills Netherlands. De voorronde vond plaats bij Manege Beukers in Langedijk. Tijdens deze voorronde, georganiseerd door Cristel Voogd en Tanya Koeman, streden 4 duo's voor een plek in de landelijke finale van 15 t/m 17 februari bij het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek. De teams bestaande uit:

  • Sharita Lowies & Yara van Ammers
  • Anna IJdema & Lotte de Waal
  • Ad de Burk & Ilya van der Voort
  • Julie Keizer & Tessa Vermeulen

kregen elk 2 paarden toegewezen. De paarden moesten vervolgens getoiletteerd, gelongeerd, voorgebracht en bereden worden.

Hierbij werden alle eigenschappen van het paard bekeken en beoordeeld voor de koper, die aan het begin van de dag per team een specifieke koopvraag had neergelegd. 

Daarnaast moesten de teams ook nog een theorietoets maken.

De teams hebben alle informatie opgezocht over deze paarden en bepaald welk paard ze het meest geschikt vonden naar aanleiding van de koopvraag. In de loop van de dag kwam de koper langs waarbij de studenten al hun verkooptechnieken uit de kast moesten halen om de koper ervan te overtuigen dat het door hen gekozen paard het beste aan zou sluiten bij zijn wens. 

Vervolgens gingen de assessoren (jury) bestaande uit Tanya Koeman, Christel Voogd (beide docent bij de opleiding Paardenhouderij) samen met de koper in beraad wie Vonk mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in februari.

Alle teams hebben zich fantastisch ingezet, goed samengewerkt en alles in de strijd gegooid. Bij elke groep zijn hele mooie kwaliteiten gezien en er is ook nog genoeg om verder te ontwikkelen. 

Meer info over Skills

Paard Skills 3
Paard Skills 4
Paard Skills 2