Bedrijven in de regio openen hun deuren

Voor scholieren van Vonk de perfecte kans om een kijkje te nemen!

Van 20 t/m 25 maart 2023 kunnen inwoners, bedrijven en onderwijs elkaar weer ontmoeten tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Tijdens de editie 2022 openden 144 bedrijven in heel Noord-Holland Noord hun deuren. Gezamenlijk ontvingen zij zo’n 3.500 bezoekers!

Tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dagen (KBBBD) kunnen inwoners kennismaken met bedrijven bij hen in de buurt. Werkzoekenden ontdekken welke mooie kansen er op de arbeidsmarkt zijn. Scholieren en studenten zien wat er hier in de regio allemaal gebeurt en dat er ook dicht bij huis carrièremogelijkheden zijn. En ondernemers kunnen ook familie, vrienden of buren vol trots hun bedrijf laten zien.

Unieke kans voor studenten
We willen werkenden, werkzoekenden en scholieren in contact brengen met potentiële werkgevers en andersom. Zowel mensen die een carrièreswitch willen maken, zij die een baan zoeken, zij die een studiekeuze gaan maken, als ondernemers met (stage)vacatures kunnen elkaar laten zien wat ze te bieden hebben. Een kijkje in de keuken bieden, of liever gezegd op de werkvloer, is een manier om te laten zien hoeveel gave bedrijven in de regio zitten en ook om mensen voor onze regio te behouden. Ook schoolverlaters die nog niet precies weten wat ze willen, kunnen zich oriënteren.

Succes
Scholtens Groep in Wognum deed in 2022 voor het eerst mee aan de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. “Dat is ons zeer goed bevallen”, vertelt Laura Oosterbaan, HR Manager bij Scholtens. “We kozen voor twee aparte programma’s, zodat we iedereen een goed beeld konden geven van wat wij als Scholtens allemaal doen en te bieden hebben. Het ene programma was samengesteld voor studenten en werkzoekenden en daarnaast hadden we een programma voor familie, vrienden en geïnteresseerden. We zijn met een tourbus naar onze bouwplaats De Meester in Haarlem gereden. Daar kregen deelnemers een rondleiding op het project, waarbij geïnteresseerden uit de buurt ook konden aansluiten. Daarnaast hadden we op kantoor een inloop waarbij de mensen op diverse afdelingen konden meekijken en een rondleiding kregen op ons kantoor. We hebben enorm leuke reacties gekregen. We hebben er twee nieuwe stagiaires aan overgehouden en veel positieve ambassadeurs. Zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar!”

Aanmelden
De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld op de site: www.kbbbd.nl. Bezoekers kunnen zich vanaf 1 februari 2023 aanmelden bij een bedrijf naar keuze.

Scholtens Groep Wognum bedrijvendagen bezoeken