Mbo-studenten ICT ontwikkelen app Beroepenevent Op Kop

Studenten en docent ICT Vonk app Op Kop

Op woensdag 8 en donderdag 9 februari vond in Den Helder het Beroepevent Op Kop plaats.

Dit is een event waar 3e-jaars leerlingen van Vonk, het Regius College Schagen, RSG Wiringherlant Wieringerwerf, OSG de Hogeberg Texel en Scholen aan Zee en De Pijler Den Helder konden ontdekken welke van de 50 tentoongestelde beroepen zij leuk vinden om te doen. Op dit evenement waren er vijf verschillende pleinen van de sectoren: Agri, Horeca & Recreatie, Techniek, Zorg & Welzijn en Dienstverlening. (Op de foto bovenaan het artikel: links Robin van Deutekom, in het midden ICT-docent Tai Chow Andrae en rechts Daniel van Montfoort.)

Voor dit event moest er ook een app ontwikkeld worden. Robin van Deutekom en Daniel van Montfoort, mbo-studenten van onze ICT-opleiding Software Developer niveau 4, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van deze app. 

Bezoekende vo-leerlingen konden met de app, via het scannen van een QR code bij een stand van een beroep, zien welke opleidingen er voor het uitvoeren van het betreffende beroep nodig zijn. In de app kon een leerling drie beroepen kiezen die hij of zij wilde bezoeken. Zo werd er inzichtelijk in welke branches de meest populaire beroepen zijn. De top 5 was als volgt:1. Agri, 2. Dienstverlening 3. Leisure 4. Techniek en 5. Zorg.

App Beroepenevent Op Kop studenten ICT Vonk
Studenten Vonk ICT tonen Op Kop applicatie

(Foto 1: de mobiele app die de studenten ontwikkeld hebben. Foto 2: Robin en Daniel tonen met trots de mede door hun ontwikkelde applicatie.)

Robin en Daniel zeggen dat ze het tof vonden om hun product tijdens het event live gebruikt te zien worden. Om de app te realiseren hebben de studenten vooraf een goede website gebouwd, veel data geïmporteerd en veelvuldig getest. Dit alles gebeurde onder begeleiding van onze bevlogen ICT-docent Tai Chow Andrae. Robin en Daniel geven aan dat ze zowel de samenwerking met elkaar als met docent Tai Chow als plezierig hebben ervaren. Ze hebben genoten van het werken aan dit project en het oplossen van errors, die bij een dergelijk ontwikkelproces altijd voorbijkomen. 

Op 8 en 9 februari stond er een product waar we als Vonk trots op zijn. Onze eigen studenten die op deze manier een mooie bijdrage leveren aan de brug tussen het Beroepenevent en het onderwijs, maar ook de begeleiders en leerlingen van het vo waren gelukkig razend enthousiast over de mogelijkheden en het gebruik van het eindproduct.

In april kunnen Robin en Daniel hun diploma in ontvangst nemen. De ontwikkeling van de Op Kop app is een verrijking van hun studietijd. 

Studenten en docent Vonk ICT

Student Robin, docent Tai Chow Andrea ,Vonk communicatiemedewerker Sandra Zeck en student Daniel.