Geen 1e plaats op mbo ambassadeursgala, maar we zijn supertrots op Thijmen!

mbo ambassadeur 2023

Onder grote belangstelling werd op maandag 15 mei de mbo ambassadeur 2023 gekozen tijdens het ambassadeursgala in theater Orpheus in Apeldoorn. Onze student Thijmen Tip van Tuinpark en Landschap vertegenwoordigde Vonk mbo. Als deelnemer van team Noord, kwam Thijmen helaas niet als winnaar van dit team uit de bus. 

De titel landelijke mbo ambassadeur van Nederland ging deze avond naar Quillian Blom van Cibap vakschool in Zwolle. Wij zijn even goed ongelooflijk trots op Thijmen. Hij heeft rijke ervaringen opgedaan op het gebied van duurzaamheid bij de kenniswerkplaats 'In de Schooten' in Den Helder en tijdens zijn internationale stage in Finland. Thijmen is trots op zijn vak als hovenier en tevens heeft hij zijn mooie visie op het mbo onderwijs goed uitgedragen.

Wij wensen Quillian Blom veel succes en vooral veel plezier als landelijk ambassadeur 2023.

mbo gala 2023

Voor Thijmen was de afgelopen periode ontzettend leerzaam. Wij zijn heel erg trots op hem en zijn blij dat Thijmen zich zo heeft ingezet om onze mbo opleidingen op de kaart te zetten. Daarom werd Thijmen op het gala extra in het zonnetje gezet door locatiedirecteur van Vonk Hoorn, Jurgen Holtz, die hem deze avond een Makita Angle Grinder namens Vonk cadeau deed.  

Thijmen: "Geweldige avond, onwijs mooie ervaring rijker. Ik raad andere Vonk studenten zeker aan om volgend jaar deel te nemen. Thijmen wil deze ervaring graag delen met onze huidige studenten. Spread the news.."

Jurgen Holtz, directeur Vonk vmbo/mbo Hoorn: "Onze studenten zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving en daarom doen we mee. Het mbo vormt een essentieel fundament van de samenleving. Persoonlijk ben ik heel blij dat Thijmen Vonk en specifiek onze groene sector vertegenwoordigd. Hij is een voorbeeld voor alle huidige studenten. Dat maakt Vonk samen sterk, niet alleen op studentniveau, maar ook de teams en vestigingen, omdat hij vertegenwoordiger is van de hele beroepskolom."

mbo ambassadeur 2023
mbo ambassadeur 2023
thijmen mbo gala
mbo ambassadeur 2023

Mocht je zelf interesse hebben in een opleiding tot Hovenier: Deze mbo-opleiding wordt gegeven op onze locatie in Hoorn. Op 22 juni organiseert Vonk nog een informatiemarkt over o.a. ook deze geweldige vakopleiding. Daarnaast kun je je bij Vonk ook aanmelden om te komen proefstuderen. 

  • mbo

Informatiemarkt mbo 16:00 - 18:00 uur

Wil jij komend schooljaar een mbo-opleiding volgen, maar twijfel je nog welke? Kom bij ons kijken! We helpen je graag bij het kiezen van een opleiding die bij je past.