Samenwerkingsconvenant modulair opleidingsaanbod welzijn

samenwerkingsverband 2

Bij Vonk staan we met ons onderwijsaanbod in verbinding met het bedrijfsleven en (maatschappelijke) organisaties. Zo is er onder andere voor de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker al enige tijd een samenwerking met een vijftal kernpartners uit het werkveld. Samen met deze kernpartners, Allente, Blosse, Kappio, SCIO groep en SKRS is nu de volgende stap gezet om meer studenten op te leiden.

Vandaag is met de partners het nieuwe convenant getekend waarmee we de samenwerking verbreden met de opleidingen onderwijsassistent (niveau 4) en pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3). We bieden deze bbl-opleidingen in modulaire vorm aan met vier instroommomenten per jaar. Studenten worden zo versneld klaargestoomd voor het vak. Een win-win voor zowel onderwijs, de student én het werkveld.

Ook voor andere organisaties in de kinderopvang en het onderwijs is het mogelijk om aan te sluiten bij deze samenwerking. Vonk organiseert vandaag een netwerkbijeenkomst in het prachtige dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna. We presenteren daar het modulair opleidingsaanbod en wisselen ervaringen uit. Met als doel om zoveel mogelijk mensen kwalitatief op te gaan leiden voor dit waardevolle werk. Het motto is dan ook: opleiden doe je met elkaar, samenwerken staat centraal.

www.kappio.nl

www.skrs.nl

www.allente.nl

www.blosse.nl

www.sciogroep.nl

Samenwerkingsverband 3
samenwerkingsverband 4

Samenwerkingsconvenant getekend door Helma van der Hoorn (Vonk), Monique Mul (Allente), Marga Hendriks (Kappio), Marjan Terpstra (SCIO groep), Jeanette de Jong (Blosse) en Mascha de Wit (SKRS).