Inspirerend verhaal Nationaal Gesprek over Vrijheid voor studenten in Den Helder

Nationaal Gesprek over Vrijheid de Balie Vonk in Den Helder

Op dinsdag 6 juni vond het Nationaal Gesprek over Vrijheid plaats op onze locatie aan de Kievitstraat in Den Helder. Het Nationaal Gesprek over Vrijheid (NGOV) is een gesprek tussen studenten van het middelbaar beroepsonderwijs en bestuurlijk Nederland over burgerschap en democratie:in wat voor maatschappij willen we leven en hoe werken we hier samen naartoe? Dit Nationaal Gesprek over Vrijheid wordt georganiseerd door de Balie.

Voor het Nationaal Gesprek over Vrijheid gingen spreker Mohamedou Ould Slahi en presentator Noortje Smeltink met de 70 aanwezige studenten in gesprek over vrijheid en vergeving. Mohamedou weet als geen ander hoe belangrijk vrijheid is. Hij heeft namelijk 14 jaar onterecht vastgezeten in Guantánamo Bay op Cuba. Mohamedou besprak hoe het is om van de ene op de andere dag al je vrijheid in te moeten leveren en dit pas 14 jaar later terug te krijgen. 

Het Nationaal Gesprek over Vrijheid werd geopend door de mooie dansvoorstelling FREEDOM van Club Guy & Roni. Daarna beantwoorde Mohamedou de vragen van de studenten over vrijheid en het gebrek daaraan met veel vrolijkheid, ironie en een filosofische inslag. Hiermee heeft hij onze studenten weten te boeien.

Meer over dit Nationaal Gesprek over Vrijheid lees je op de website van de Balie

Nationaal gesprek over Vrijheid - Dansvoorstelling FREEDOM Vonk
Nationaal gesprek over Vrijheid - Mohammedou en Noortje op Vonk