Anti-pest coördinator Femke Vermeulen

Deze week is het de week tegen pesten. Wij als Vonk vinden het belangrijk dat dit extra onder de aandacht komt. Binnen ons onderwijs doen wij er ook alles aan om te voorkomen dat er gepest wordt. Zo hebben wij op onze locaties anti-pestcoördinatoren.

Anti-pest coördinator
Femke Vermeulen is docent kunst & cultuur en daarnaast al 5 jaar de anti-pestcoördinator van Vonk Purmerend. Zij geeft advies aan mentoren en docenten als er een pestsituatie is.
In haar werk als anti-pestcoördinator komt ze veel verschillende situaties tegen: Kinderen die gepest worden tot kinderen die niet stevig in hun schoenen staan en kinderen die pesten, omdat ze bang zijn anders zelf gepest te worden.

Pesten gebeurt in het echt, maar ook op sociale media, zo geeft Femke aan. “Via de sociale media gaat het langer door, wij hebben er dan ook geen zicht op, dus het blijft sudderen.”
Om zoveel mogelijk te voorkomen dat leerlingen gepest worden is er op iedere locatie van Vonk een anti-pestcoördinator. Zij helpen leerlingen die gepest worden of zijn een luisterend oor als een leerling vermoed dat een andere leerling gepest wordt.

Pesten is soms lastig op te lossen en dat merkt Femke: “Het minst leuk vind ik dat als je denkt dat alles met de kinderen is uitgesproken en het goed gaat, het ineens weer fout gaat. Dit vind ik heel vervelend voor de gepeste leerling.”

Word jij nou ook gepest of zie je iemand gepest worden? Dan mag je altijd naar de anti-pestcoördinator van jouw school gaan. Dit is een vertrouwenspersoon.