Anti-pestcoördinatoren Marloes Ruiten

Deze week is het de week tegen pesten. Wij als Vonk vinden het belangrijk dat dit extra onder de aandacht komt. Binnen ons onderwijs doen wij er ook alles aan om te voorkomen dat er gepest wordt. Zo hebben wij op onze locaties anti-pestcoördinatoren.

Marloes Ruiten is de anti-pestcoördinator van Vonk Alkmaar. Zij ondersteund collega’s bij hoe om te gaan met pesten. Marloes geeft hun tips en ideeën hoe zij het pesten in de klas kunnen oplossen. Verder is zij ook het contactpunt voor ouders en leerlingen als er sprake is van pesten.

Marloes: “Veiligheid is mijn nummer één. Ik vind het vooral belangrijk dat kinderen zich veilig voelen op school, als je je niet veilig voelt kan je namelijk ook niet leren.”

Het mooiste wat Marloes vindt aan dat vak is als zij een gesprek met een klas heeft gehad over pesten, dat ze daarna ziet dat de klas weer fijner met elkaar om gaat. De pesters zien dan in hoe gemeen ze bezig zijn en veranderen hun gedrag.

Het pesten gaat ook steeds vaker via sociale media. Leerlingen die in het eerste leerjaar komen weten steeds beter hoe ze met hun mobieltjes om moeten gaan. Marloes geeft aan dat er vorig jaar meer gepest werd op sociale media, en vooral in de bovenbouw.

Word jij nou ook gepest of zie je iemand gepest worden dan mag je altijd naar de anti-pestcoördinator van jouw school gaan. Dit is een vertrouwens persoon.