Burgemeester bedankt VeVa Grop studenten

De burgemeester van Schagen bedankt Vonk VeVa Grop studenten voor de heldhaftige actie op station Schagen.

Op woensdag 13 september zijn meerdere studenten, VeVa-grondoptreden Den Helder, een gestoken conducteur in een trein bij station Schagen te hulp geschoten. Bij het steekincident op het station van Schagen raakte de conducteur licht gewond.

De studenten in opleiding voor een functie bij defensie hebben de conducteur geholpen de belagers weg te duwen. Aangekomen op station Schagen ging de groep van twintig studenten achter de twee verdachten aan. "We hebben de politie gebeld en overzicht gehouden." Zo kon de politie één van de verdachten op het station zelf aanhouden. De tweede verdachte werd niet veel later een paar straten verderop aangehouden. 

Vandaag werden de studenten in het zonnetje gezet door de Burgemeester van Schagen, Marjan van Kampen, een medewerker van de NS en door de politie.

In de raadszaal van gemeente Schagen werden de studenten toegesproken onder het genot van koffie en taart. Daarnaast mochten ze een snoeppot in ontvangst nemen voor in de klas. De politie heeft nog een educatieve toelichting gegeven op het verloop van een strafzaak zoals deze.

Lees het hele artikel van Noordkop Centraal

Bekijk hieronder het videoverslag van Noordkop Centraal, ze interviewen Vonk student Joey.

 

Bekijk onze video
Bekijk onze video
Nieuwsbericht VeVa Grop studenten helpen conducteur in trein