Dag van de leraar

Anita Wolvers

Vandaag is het dag van de leraar – of liever: dag van de onderwijscollega's. Wij zetten alle Vonk medewerkers in het zonnetje vandaag om hen allemaal te bedanken voor hun werk. Onderwijs is erg belangrijk en zonder jullie zou dat niet kunnen. Anita Wolvers is docent op Vonk Heerhugowaard, zij vertelt ons waarom het zo leuk is om docent te zijn bij Vonk.

Anita Wolvers is docent voor de internationale schakelklas bij ons vmbo in Heerhugowaard. Ze geeft aan de schakelklas meerdere vakken, zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Maatschappijleer. Voor haar werk heeft zij de cursus NT2 gevolgd. Anita geeft al les sinds 1980. Haar vader stelde destijds aan Anita voor om docent te worden op het basisonderwijs. Dit heeft zij 35 jaar met veel plezier gedaan en toen was ze klaar voor een nieuwe uitdaging.

Anita: “Als docent is geen één dag hetzelfde. Met veel plezier help ik mijn leerlingen. Als docent doe je werk dat ertoe doet, het geeft enorm veel voldoening om de leerlingen te zien groeien. "

In 2015 kwamen er veel vluchtelingen naar Nederland door de oorlog in Syrië. Zo kwamen er ook veel vluchtelingen naar Heerhugowaard. De gemeente Heerhugowaard besloot toen dat er drie NT2 klassen moesten komen. Er was te weinig ruimte om op één school alle drie de klassen een plek te geven, daarom werd er besloten dat er op elke school één NT2 klas kwam. Eén school hiervan was Vonk. Op deze manier is Anita bij Vonk terechtgekomen en ze geeft hier nog steeds met veel plezier les. 

De afwisseling die Anita heeft doordat ze meerdere vakken geeft, maakt het werk erg leuk voor haar. Geen één dag is hetzelfde. Daarnaast vindt ze het ook leuk om haar leerlingen te helpen en hun te zien groeien.

 

Werken bij Vonk

Wil jij ook werken in het onderwijs? Ben je al docent, of werk je nu in het bedrijfsleven en overweeg je een baan als docent? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij Vonk.

Werken bij Vonk