Mbo Hoorn na de herfstvakantie in nieuw gebouw

Verhuizing mbo-gebouw Vonk Hoorn

De afgelopen weken is er door iedereen keihard gewerkt om het nieuwe gebouw voor het mbo in Hoorn in te richten. Want na de herfstvakantie is het zover: dan betreden studenten en medewerkers van ons mbo het nieuwe gebouw aan de Blauwe Berg. Op 13 oktober leverde aannemersbedrijf J.M. Putter de nieuwbouw van het energiezuinige en duurzame schoolgebouw op. Aansluitend is het gebouw ingericht en is de laatste hand gelegd aan de buitenruimte rondom het schoolgebouw.

Jurgen Holtz, Directeur Vonk Hoorn: ‘’Het is mooi om te zien dat alle energie die je in de voorbereidingen hebt gestoken ook volgens onze verwachting zijn gerealiseerd. Een compliment aan alle partners met wie we dit project met veel energie en in gezamenlijkheid hebben gerealiseerd. We kunnen trots zijn op dit mooie resultaat waarin we het fundament hebben gelegd van een betekenisvolle en contextrijke leeromgeving en klimaat. Voor zowel onze leerlingen als studenten.’’

Inmiddels zijn de renovatiewerkzaamheden van het vmbo-gebouw opgestart. Volgens planning wordt dit gebouw eind februari 2024 opgeleverd. Medio maart volgt dan de officiële opening van beide Vonk-gebouwen in Hoorn.