Vonk heropent prachtige onderwijslocatie in Hoorn

Nieuw gebouw Vonk Hoorn

Donderdag 18 april was het eindelijk zover. De locatie in Hoorn is officieel geopend door onze bestuurder Helma van der Hoorn samen met vmbo leerling Michelle Kuiper en mbo student Teun Stoop. Na een flinke dosis confetti proostten de ruim 200 aanwezigen met elkaar. Daarna vulde cabaretier Peter Heerschop het programma met een optreden en sprak een duidelijke boodschap uit; laten we met elkaar het verschil maken. 

Deze locatie geeft ruimte aan ontwikkeling en ontmoeting
De middag werd geopend door Jurgen Holtz, tot 1 januari vestigingsdirecteur in Hoorn en sindsdien  Clusterdirecteur Groen, Logistiek, Scheepvaart, Techniek en VeVa in Hoorn, Den Helder en Schagen. Waar het zo’n negen jaar geleden begon met de eerste brainstorm met RoosRos, de architect, was het deze middag tijd voor een dankwoord aan hen en bouwbedrijf Putter en de Klaver Giant Groep voor hun inzet gedurende deze jaren. Jurgen is blij dat het ‘eiland’, de locatie wordt omgeven door water, waar Vonk op gevestigd is bijna gereed is voor de komende jaren. Er moet immers nog gewerkt worden aan de tuin om de gebouwen heen. Een plek die als voedingsbodem voor de groene lessen kan dienen. “We zijn blij dat de gebouwen nu gereed zijn zodat we de ruimte weer hebben om samen te werken een innovatief en dynamisch onderwijs. Een ontmoetingsplek voor leerlingen en studenten waar we optimaal ruimte bieden aan persoonlijke ontwikkeling en groei”, vertelt Jurgen tijdens de opening.

Samenwerking is essentieel voor een goed eindresultaat
Ook de architect sprak een blijk van fijne samenwerking uit en bood een op Piet Mondriaans schilderij geïnspireerd ‘De Boom’ een victorie boogie woogie insectenhotel aan voor in de nog te ontwikkelen tuin. Daarna was het woord aan Aannemersbedrijf Putter en de Klaver Giant Groep. Zij waren verantwoordelijk voor de bouw en installatie in het pand. Alles bij elkaar heeft het van begin tot eind wel even geduurd, en sprak iedereen over de fijne samenwerking. Zelf tijdens de coronapandemie, waarbij online vergaderen de noodzaak werd. De bouwpartners overhandigden een financiële bijdrage aan David van Nieuwenhuizen en Joost van Kampen, beiden medewerkers van Vonk en nauw betrokken bij de bouw. Hier is het grote graffitikunstwerk in de aula mee gesponsord.

Confetti, een toost en Peter Heerschop maken de opening tot een feestelijk moment
Daarna kwam de officiële opening met confettimoment, gevolgd door een toost op het mooie duurzame pand en deze vernieuwde locatie. Na een korte break kwam Peter Heerschop aan het woord. Met de actuele berichtgeving in het nieuws over het onderwijs benadrukte hij ook dat we de mooie verhalen moeten delen. 

En om het verschil te maken met elkaar gaan de medewerkers van Vonk op expeditie om te onderzoeken wat het onderwijs van de toekomst kan zijn. In dat licht konden de aanwezigen op eigen expeditie door de gebouwen en lieten de medewerkers, samen met leerlingen en studenten, hun vak en opleiding zien in de lokalen.