Opnames op locatie voor promotiefilm opleiding Zorgboerderij

Afgelopen week vonden de opnames plaats van een nieuwe promotiefilm voor de opleiding zorgboerderij. Er werd gefilmd bij drie uiteenlopende zorgboerderijen in Noord-Holland waar studenten van deze opleiding stagelopen én op school bij Vonk in Alkmaar. 

De opnames vonden o.a. plaats op zorgboerderij Hoeve Engelenburg in Nieuwe Niedorp. De doelgroep bestaat hier uit (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Naast het werken met de dieren, is er ook een groot atelier en een muziektheater waar deelnemers aan de slag kunnen.

De tweede filmlocatie was de Noorderhoeve, een zorgboerderij in Schoorl waar deelnemers met een verstandelijke beperking of GGZ-achtergrond meewerken op de boerderij en opbloeien aan het werk. De boerderij heeft verschillende afdelingen zoals: de veehouderij, de tuin en de zuivelwerkplaats. Bij al deze afdelingen zijn de studenten van de opleiding zorgboerderij samen met de deelnemers tijdens hun stage te vinden.

Ook bij Hoeve de Vogel Elisabeth in Nieuw-Vennep werd gefilmd. Deze zorgboerderij heeft bewust gekozen om een deel van het agrarisch boerenbedrijf te runnen samen met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De (zorg)boerderij biedt allerlei mogelijkheden voor een zinvolle, actieve en/of creatieve invulling van de dag. De doelgroep is zeer gevarieerd zoals o.a.: mensen met psychische of sociale problematiek, dementie, autisme, lichamelijke,- en verstandelijk beperking.

Tenslotte werden studenten van de opleiding gefilmd bij Vonk op de leslocatie in Alkmaar. 

Met al deze opnames zal de uiteindelijke film een goed beeld geven van de diversiteit in het werken op een zorgboerderij en de opleiding die je daar bij Vonk voor kan volgen. De film wordt gemaakt in samenwerking met de andere pilot-scholen Yuverta en Landstede en de landelijke Federatie Landbouw en Zorg.