Teamdag vmbo docenten groen

Teamdag vmbo-docenten Groen

Op dinsdag 23 april had het vmbo Team Groen een inspirerende teamdag, georganiseerd door Marrit Rijkmans, projectleider van Biodivers Perspectief. Het doel van deze dag was om meer te leren over biodiversiteit en hoe verschillende bedrijven dit in hun bedrijfsvoering integreren.

De dag begon met een bezoek aan Hortus Alkmaar, een groene oase op het industrieterrein Beverkoog. Voor veel collega’s was dit de eerste kennismaking met deze prachtige plek. Tijdens de rondleiding kregen we de kans om diverse tuinen met medicinale planten te bewonderen. Een bijzonder hoogtepunt was het vogels spotten, waarbij we zelfs een ijsvogel hebben gezien. Het was een indrukwekkende ervaring om zo’n rijke biodiversiteit midden op een industrieterrein te ontdekken.

In de middag bracht het team een bezoek aan Boerderij Wennekers. Hier kregen we een boeiende presentatie over agrarisch natuurbeheer. Het bedrijf legde uit welke stappen zij ondernemen om de natuur te ondersteunen en biodiversiteit te bevorderen. Na de presentatie gingen we het veld in om verschillende vogelweides te bezoeken en vogels te spotten. 

De teamdag heeft het Team Groen geïnspireerd om meer buitenschoolse activiteiten te organiseren voor leerlingen en om de leerlingen actief te betrekken bij biodiversiteit en natuurbeheer. 

De projectmedewerkers van Biodivers Perspectief hebben een lijst samengesteld met bedrijven die geschikt zijn voor toekomstige excursies. Mocht je zelf interesse hebben in een excursie naar een natuurinclusieve onderneming? Neem dan contact op met Marrit Rijkmans.