Eerstejaarsstudenten mbo-opleiding Voeding ontwikkelen tijdens projectweek eigen tussendoortje

Studenten Voeding ontwikkelen eigen tussendoortje

Onder de vlag van het practoraat ‘Innovaties in de duurzame voedselketen’ hebben eerstejaars mbo-studenten voeding van onze vestiging in Alkmaar zich tijdens een projectweek ondergedompeld in het proces van het ontwikkelen van een Foodbar. Dit deden zij in opdracht van NMK Esbaco en Fresh Monkeys.

Foodbar

Een Foodbar: een reep gemaakt van heerlijke ingrediënten zoals chocola, dadels en banaan. Vorige week hadden de studenten dé kans om een eigen reep te ontwikkelen. Van idee naar concept, naar ingrediënten, naar verpakking én naar communicatie.

Gastcolleges

Iedere dag waren er gastcolleges van de diverse afdelingen van NMK Esbaco en Fresh Monkeys die bij de ontwikkeling van een product betrokken zijn. En na de gastcolleges gingen de studenten lekker praktisch aan de slag met de kennis die ze hadden opgedaan. Bertine Philipsen (Practor Voeding) heeft de studenten uitgelegd wanneer producten nu gezond en/of duurzaam zijn en wat de toegevoegde waarde van de NutriScore en de Ecoscore hierin kan zijn.

“Een ontzettend leuke en leerzame week voor de studenten, docenten, NMK Esbaco en Fresh Monkeys, waarbij theorie en leren in de praktijk op een interessante manier bij elkaar is gekomen. Dit gaat zeker een vervolg krijgen!” Bertine Philipsen, Practor Voeding.

Jury

De laatste dag hebben de studenten hun eindresultaten gepresenteerd aan de jury, die bestond uit Esther Meester van NMK Esbaco, Lindy Nooij en Lideke Bosch van Fresh Monkeys. Alle studenten hebben de hele week ontzettend hard gewerkt. De jury was onder de indruk van alle producten die in een relatief korte periode zijn bedacht en ontwikkeld.

BoostBar: voor een extra kick tijdens het studeren

De winnaars waren Nardos Angesom, Joris Feldhaus, Zef Molenaar en Renate Tromp. Die hadden een BoostBar ontwikkeld van dadels, cafeïne en chocoladestukjes voor studenten tussen 15 en 20 jaar die net even een extra kick nodig hebben tijdens het studeren. De studenten noemden de bar ‘schokkend lekker’. Volgens het juryrapport heeft deze groep op alle aspecten van het ontwikkelen van een foodbar een uitstekende prestatie geleverd, waarbij er een grote teamgeest was en een goede taakverdeling.