ICT ontwikkeling

ICT Ontwikkeling

Games, apps, websites: we gebruiken ze elke dag. Als ICT ontwikkelaar ben jij degene die ze ontwerpt en maakt. Een nieuw beveiligingssysteem voor een bedrijf? Een verbeterde app voor de administratie? Een toffe game? Jij maakt het.

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Schagen

Leerweg

  • BOL

Jij bent

Je bent onderzoekend en creatief, met oog voor detail. Leren programmeren lijkt je leuk, misschien heb je zelfs al eens een app of website gebouwd. Programmeren is complex, dus het is belangrijk dat je geduldig kunt werken en logisch inzicht hebt.

Jij leert

Je leert de verschillende programmeertalen en software waarmee je kunt werken. Daarmee kun je websites en tools bouwen maar ook drones programmeren, of robotica aansturen. Ook leer je hoe je een goed en gebruiksvriendelijk ontwerp maakt en hoe je bestaande software kunt verbeteren.

Tijdens de opleiding

In de opleiding ga je veel oefenen. Je krijgt les in het schrijven van scripts en code in verschillende programmeertalen, in het werken met databases en het uitvoeren van software-tests. Er is de mogelijkheid om Cisco- en Microsoft-certificaten te halen, waarmee je tijdens je sollicitaties al een streepje voor hebt.

Na de opleiding

Als ICT ontwikkelaar kun je aan het werk bij ICT-bedrijven of de eigen ICT-afdeling van een grote organisatie. Je beheert de bestaande systemen, voert verbeteringen uit en ontwerpt nieuwe software.

Extra informatie

Uiteraard beschikken we over uitstekende onderwijsfaciliteiten, zoals vier grote praktijklokalen, waar we de mogelijkheden hebben om verschillende technologieën te testen, zoals Cisco, Dell en HP en waar we simulaties kunnen uitvoeren binnen de omgeving van Azure. Er worden gastlessen verzorgd door bedrijven, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de beroepspraktijk. Je kunt tijdens de opleiding(en) Cisco-en/of Microsoft-certificaten behalen. Hiermee onderscheid je jezelf niet alleen van andere studenten, maar heb je straks tijdens je sollicitatie een streepje voor!

Software developer
Niveau 4 Duur: 3 jaar

Als software developer bedenk en maak je computerprogramma’s. Denk aan app’s, games en websites. Je zorgt ervoor dat ze goed werken. Je houdt ook in de gaten of bestaande programma’s goed blijven werken of moeten worden uitgebreid. Je werkt in een team met andere ontwikkelaars en collega’s. Je kunt jouw werk goed presenteren en uitleggen.

Kerntaken en werkprocessen

Realiseert software

  • Plant werkzaamheden en bewaakt de voortgang
  • Ontwerpt software
  • Realiseert (onderdelen van) software
  • Test software
  • Doet verbetervoorstellen voor de software

Werkt in een ontwikkelteam

  • Voert overleg
  • Presenteert het opgeleverde werk
  • Reflecteert op het werk

Na je opleiding

Na deze opleiding kunt je gaan werken of kiezen voor een opleiding tot ontwikkelaar, programmeur of applicatiebeheerder op HBO-niveau.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer J. Marbus.
Telefonisch bereikbaar op (0223) 611 200.
E-mailen kan natuurlijk ook: jmarbus@rockopnh.nl.