ICT ontwikkeling

ICT Ontwikkeling

Games, apps, websites: we gebruiken ze elke dag. Als ICT ontwikkelaar ben jij degene die ze ontwerpt en maakt. Een nieuw beveiligingssysteem voor een bedrijf? Een verbeterde app voor de administratie? Een toffe game? Jij maakt het.

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Schagen

Leerweg

  • BOL

Jij bent

Je bent onderzoekend en creatief, met oog voor detail. Leren programmeren lijkt je leuk, misschien heb je zelfs al eens een app of website gebouwd. Programmeren is complex, dus het is belangrijk dat je geduldig kunt werken en logisch inzicht hebt.

Jij leert

Je leert de verschillende programmeertalen en software waarmee je kunt werken. Daarmee kun je websites en tools bouwen maar ook drones programmeren, of robotica aansturen. Ook leer je hoe je een goed en gebruiksvriendelijk ontwerp maakt en hoe je bestaande software kunt verbeteren.

Tijdens de opleiding

In de opleiding ga je veel oefenen. Je krijgt les in het schrijven van scripts en code in verschillende programmeertalen, in het werken met databases en het uitvoeren van software-tests. Er is de mogelijkheid om Cisco- en Microsoft-certificaten te halen, waarmee je tijdens je sollicitaties al een streepje voor hebt.

Na de opleiding

Als ICT ontwikkelaar kun je aan het werk bij ICT-bedrijven of de eigen ICT-afdeling van een grote organisatie. Je beheert de bestaande systemen, voert verbeteringen uit en ontwerpt nieuwe software.

Extra informatie

Uiteraard beschikken we over uitstekende onderwijsfaciliteiten, zoals vier grote praktijklokalen, waar we de mogelijkheden hebben om verschillende technologieën te testen, zoals Cisco, Dell en HP en waar we simulaties kunnen uitvoeren binnen de omgeving van Azure. Er worden gastlessen verzorgd door bedrijven, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de beroepspraktijk. Je kunt tijdens de opleiding(en) Cisco-en/of Microsoft-certificaten behalen. Hiermee onderscheid je jezelf niet alleen van andere studenten, maar heb je straks tijdens je sollicitatie een streepje voor!

Software developer
Niveau 4 Duur: 3 jaar

Als software developer bedenk, ontwikkel en programmeer je apps, games, applicaties en websites. Je zorgt er ook voor dat ze goed blijven werken. Je bent veel met computers, drones en 3D-printing bezig. Maar je hebt ook nauw contact met de klant, voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van een product. Je werkt in een team met andere ontwikkelaars en collega’s. Het is belangrijk dat je goed kunt analyseren, adviseren en uitleggen. Als software developer begrijp je waar de klant behoefte aan heeft en kun je op maat advies geven.

Opbouw van de opleiding
Je start in een breed basisjaar waarin je gaat onderzoeken welke richting uit de wereld Economie en Ondernemen, het beste bij jou past.

Welke vakken krijg je
Je leert door middel van projectmatig samen te werken binnen een ontwikkelteam. Daarnaast kun je extra certificeringen behalen tijdens de opleiding zoals Microsoft Fundamentals of IT-Specialist. Dit geeft je meer kansen op de arbeidsmarkt.

Keuzedelen
Naast het vakkenpakket zijn er keuzedelen waarmee je jouw opleiding extra interessant maakt. We bieden bij deze opleiding een diverse keuzedelen aan. Zo kun je jouw kennis verdiepen of verbreden. Naast de keuzedelen zijn de praktijklessen en stage ook een belangrijk onderdeel van je opleiding.

Karaktereigenschappen
Voor het volgen van deze opleiding herken jij jezelf in de volgende karaktereigenschappen: je bent technisch, samenwerkend, ondernemend, actief, probleem oplossend en communicatief vaardig.

Leerweg en duur
De opleiding wordt gegeven als bol-variant. In het eerste jaar ga je vanaf week 30 op stage. Je loopt dan 3 dagen in de week stage. De andere twee dagen ga je naar school. Vanaf het tweede leerjaar start je direct met twee dagen in de week stage. Dit loopt door tot het einde van leerjaar 3. De opleiding duurt in totaal 3 jaar.

Vooropleiding
Je kunt starten met de opleiding als je minimaal een diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (KB) hebt.

Waar kun je later gaan werken
Na je opleiding kun je aan de slag bij een tal van bedrijven of organisaties. Denk bijvoorbeeld aan de Marine, Betty Blocks, Tripple of andere programmeringsbedrijven. De beroepen zijn onder andere programmeur, back-end developer, front-end developer, game-developer of app-developer.

Vervolgopleiding
Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar onder andere de hbo opleiding Informatica (Software Engineering).  

Contact
Wil je meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op via jeroen.marbus@vonknh.nl

Bekijk deze studie in cijfers

Praktijkvoorbeelden opleiding Software Developer

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van de opleiding? Klik op de link hieronder.

Ga naar praktijkvoorbeelden

"Technologie werkt het beste wanneer het mensen samenbrengt."