Comercieel ondernemen

Commercieel Ondernemen

Het runnen van een bedrijf gaat niet vanzelf. Bij commercieel ondernemen komt aardig wat kijken. Denk aan marketing, organisatie, productontwikkeling, logistiek, in- en verkoop, boekhouding, management en medewerkers. 

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Hoorn

Leerweg

  • BOL

Jij bent

Of je werkt graag in de logistiek en verbetert graag processen. Je kijkt naar de markt op zoek naar kansen voor je (groene) bedrijf. Je bent een ster in onderhandelen en vindt het leuk om mensen en processen aan te sturen en te verbeteren. Je werkt graag met verse en mooie producten voor een duurzame wereld. Dan is de studie Commercieel ondernemen echt iets voor jou. Een studie waar je straks alle kanten mee op kan binnen en buiten het groen.

Jij leert 

Je leert alles over het runnen van een (groen) bedrijf. Bijvoorbeeld hoe je een product in de markt moet zetten. Want met de juiste marketingstrategie, en een geoptimaliseerd proces ben je je concurrenten voor. Je leert ook hoe je je personeel stimuleert en motiveert. Jij weet straks alles wat je nodig hebt om de markt te veroveren.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding krijg je allerlei lessen over Agri-Business zoals: marketing, logistiek organisatie en personeel, verkopen en inkopen, financiën en leidinggeven. Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, burgerschap en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding). En in de stages leer je uit de praktijk.

Na de opleiding

Na je studie ben je breed opgeleid voor allerlei commerciële functies in het bedrijfsleven. Al dan niet in de groene sector. Ook kun je doorleren in het hbo of direct aan de slag als: Ondernemer, jr. Accountmanager, Exportmedewerker, Medewerker bedrijfsbureau, Inkoper Veiling, Projectleider.

Extra informatie

De opleiding Commercieel ondernemen wordt uitgevoerd binnen het KD van Vakexpert Agrohandel en Logistiek dus dat staat op je diploma.

Over de opleiding Commercieel ondernemen moet je nog weten dat je de kans krijgt om zelf projecten te werven en uit te voeren. Zo werk je straks met echte ondernemers aan echte projecten. En ontwikkel je direct de juiste vaardigheden, vaardigheden die je in de praktijk goed kunt gebruiken.

Vakexpert agrohandel & logistiek
Niveau 4 Duur: 3 jaar

Dit is dé mbo-vakopleiding voor mensen bij wie verkopen en ondernemen binnen de groene sector in het bloed zit. Je leert er precies hoe je producten binnen de agrarische wereld in de markt moet zetten, bijvoorbeeld bij een internationale groothandel van agrarische producten. Welke markt jij ook gaat veroveren, het begint bij kennis van inkoop en verkoop. Verder leer je tijdens je opleiding van alles op het gebied van logistiek en marketing. En natuurlijk komt ook de ontwikkeling van het beleid en de strategie van organisaties aan bod. Om toekomstige collega’s te stimuleren en te motiveren krijg je binnen de opleiding alle mogelijkheden om je communicatieve vaardigheden en leidinggevende capaciteiten te verhogen. Binnen Vonk volg je de opleiding ‘Vakexpert agrohandel & Logistiek’ op de vestiging in Hoorn.

Welke vakken krijg je

De opleiding is opgebouwd uit verschillende modules, die bestaan uit één of meer algemene en/of beroepsgerichte vakken. Je leert hoe je een ondernemingsplan opstelt en krijgt vakken als verkopen,  leidinggeven, bedrijfskunde, marketing en logistiek.

Naast deze modules kun je kiezen uit keuzedelen zoals digitale vaardigheden of ondernemend gedrag. Verder maken de praktijklessen, (internationale) BPV, regioleren en projecten een belangrijk deel van je opleiding uit. Je krijgt ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Karaktereigenschappen

Voor het volgen van deze opleiding zijn de volgende karaktereigenschappen van belang: je bent eigenwijs en durft uit te komen voor je eigen mening. Daarnaast heb je een ondernemende geest, oog voor kansen en mogelijkheden en passie voor de agrarische sector.

Leerweg, duur en vooropleiding

De opleiding wordt gegeven in de bol-variant en duurt 3 jaar. Je kunt starten met de opleiding als je minimaal een diploma vmbo-kb hebt.

Doorstuderen op het hbo

Na je studie ben je breed opgeleid voor allerlei commerciële functies in het bedrijfsleven. Al dan niet in de groene sector. Na je studie kun je ook doorstromen naar verschillende commerciële hbo-opleidingen, waaronder hbo-agribusiness en hbo-plantenteelt.

Heb je nog vragen?

Voor nadere informatie over de opleiding kun je contact opnemen met Vincent Tjon Pian Gi vincent.tjonpiangi@vonknh.nl of met Anton Aker anton.aker@vonknh.nl.

Bekijk deze studie in cijfers

Praktijkvoorbeelden opleiding Commercieel Ondernemen

Fort K'IJK

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van de opleiding? Klik op de link hieronder voor voorbeelden van een project, een gastles/masterclass en een internationale uitwisseling:

Ga naar de praktijkvoorbeelden

"Ondernemen is strategisch kiezen en doorzetten waar nodig"

Gerelateerde opleidingen