De All You Need Is Food Tour gaat binnenkort weer van start!

All You Need Is Food Tour

Jaarlijks organiseert Vonk samen met oud-student Sil de Weerd van Beter (W)eten voorlichtingen de All You Need Is Food Tour. De foodtruck rijdt ook dit jaar weer door Noord-Holland. Met onze tour laten wij 3e- en 4ejaars vmbo-leerlingen kennismaken met de mbo-opleidingen Voeding van Vonk.

Vorig schooljaar heeft de All You Need is Food Tour een mooie prijs in ontvangst mogen nemen, de Groenpact Impactprijs voor groen onderwijs. Lees hier het artikel over deze winst. Elk jaar zit er een maatschappelijk thema aan de tour verbonden, het thema van dit jaar is: voedselverspilling.

In de maanden oktober en november bezoeken wij elke dinsdag en woensdag meerdere scholen die vmbo/mavo onderwijs aanbieden. De foodtruck komt dan op het schoolplein te staan. Alle vmbo leerjaar drie en vier klassen mogen een bezoek brengen aan de tour. Samen met de docent komt de klas naar het schoolplein toe.

Eerst krijgen de leerlingen informatie over de verschillende opleidingen voeding van Vonk Alkmaar, daarna gaan de leerlingen een kort interactief spel doen dat te maken heeft met het thema voedselverspilling. Als afsluiting krijgen ze een lekkere en unieke snack te proeven, uiteraard gemaakt van voedsel dat anders verspild zou worden. Een bezoek aan de All You Need is Food Tour duurt ongeveer 15 minuten per klas.

Een bezoek van de All You Need Is Food Tour is geheel kosteloos. Vmbo-scholen kunnen nog aangemeld worden voor de tour. Dit kan via deze link of door contact op te nemen met Sil de Weerd via 0629860019 of sil.deweerd@clusius.nl

Op dit moment staan er 26 vmbo-scholen in de planning voor de tour. Als aanvulling op de All You Need Is Food Tour krijgt een deelnemende vmbo-school ook nog de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van gastlessen voeding voor alle leerlingen van leerjaar drie en vier. Deze gastlessen kunnen in de maanden december, januari en februari van dit schooljaar ingepland worden.