Wederom een geslaagde All You Need Is Food Tour!

All You Need Is Food Tour artikel header

Jaarlijks organiseert ons mbo Voeding samen met oud-student Sil de Weerd, oprichter van Beter (W)eten voorlichtingen, de All You Need Is Food Tour. Met de foodtruck reden ook dit jaar weer door Noord-Holland. Met onze tour laten wij 3e- en 4ejaars vmbo-leerlingen kennismaken met de mbo-opleidingen Voeding van Vonk.

Vorig schooljaar heeft de All You Need is Food Tour een mooie prijs in ontvangst mogen nemen, de Groenpact Impactprijs voor groen onderwijs. Lees hier het artikel over deze winst. Elk jaar zit er een maatschappelijk thema aan de tour verbonden, het thema van dit jaar was: voedselverspilling.

In oktober en november hebben we met de tour 24 scholen in Noord-Holland bezocht, van Den Helder tot Amsterdam. Naast dat de leerlingen geïnformeerd werden over onze opleidingen Voeding gingen we met de leerlingen aan de slag met het thema voedselverspilling.

Om leerlingen bewust te maken van hoeveel voedsel er verspild wordt werd er een spel gespeeld waarin leerlingen probeerden in te schatten hoeveel kg voedsel een persoon per jaar verspild. Door middel van het vullen en wegen van kratten kregen leerlingen inzichtelijk hoeveel voedsel er in Nederland weggegooid wordt.

Ook is er door Sil en de studenten van ons mbo Voeding een nieuw product ontwikkelt. Dit product is volledig gemaakt van reststromen. Hiervoor zijn overgebleven sinaasappelschillen van persapparaten opgehaald in supermarkten. Deze schillen zijn vervolgens goed schoongemaakt en gekonfijt (konfijten is een conserveringsmethode: het inleggen van fruit in suiker), met als resultaat: een lekker sinaasappelsnoepje. Dit product werd tijdens de tour aangeboden aan de leerlingen.

Bekijk hieronder de video waarin Sil over ded All You Need Is Food Tour 2022 vertelt.

Bekijk onze video
Bekijk onze video