Studenten Commercieel Ondernemen winnen ConjunctuurBekerStrijd

Vonk studenten Commercieel Ondernemen winnen ConjunctuurBekerStrijd!

Ondernemers zijn echte allrounders, zij moeten van alles kunnen. Niet alleen moeten zijn op de hoogte zijn van ontwikkelingen in hun branche en daarin kansen zien en pakken, ook moeten zij hun bedrijf organiseren op het terrein van logistiek, personeelszaken, sales en nog veel meer dingen. Dagelijks moeten beslissingen genomen worden en dan is het wel handig om een beetje gevoel te hebben hoe de economie zich ontwikkelt.

Daarom heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek een wedstrijd opgezet, waarbij scholieren en studenten een voorspelling moeten doen over een aantal thermometers, een aantal indicatoren van de economie.

  • Wat zal de groei zijn van het Bruto Binnenlands Product?
  • Wat zal de stand van de AEX zijn?
  • Hoe ontwikkelt de inflatie zich? Etc.

De studenten van de opleiding Commercieel Ondernemen, de ondernemers van de toekomst, hebben in de eerste periode van dit schooljaar hun voorspellingen gedaan en de eerste prijs in de wacht gesleept! Van de 51 klassen uit Nederland die meededen, voorspelden zij het beste de economische ontwikkelingen van 2022 aan de hand van 10 indicatoren, zoals werkloosheid, inflatie en economische groei.

Donderdag 9 maart ontvingen zij uit handen van Angelique Berg, Directeur-Generaal van het CBS, de eerste prijs: een taart en een bedrag van 375 euro dat de winnaars vrij mogen besteden.

Lees ook het artikel van het CBS over onze winnende studenten.

Copyright Sjoerd van der Hucht

Copyright foto: Sjoerd van der Hucht