Studenten Tuin, Park & Landschap knappen leeuwenverblijf Artis op

Studenten TPL Vonk knappen leeuwenverblijf Artis op

Maandag 15 mei mochten 14 tweedejaars studenten van de opleiding Tuin, Park en Landschap tijdens een praktijkles een dag in Artis aan de slag. Zij hielpen bij het opknappen van het speeleiland en het nieuwe leeuwenverblijf. De les werd georganiseerd in samenwerking met projectleider Bart Los van groenbedrijf De Enk Groen & Golf uit Renkum, dat groenaanleg en -onderhoud bij Artis verzorgt.

De dag startte met een ontvangst in het gorillaverblijf waar de studenten uit oogpunt van de veiligheid een korte uitleg over de bouwplaatsregels kregen. Daarna konden ze van start met de aanplant van verschillende soorten beplanting in het speeleiland en het nieuwe leeuwenverblijf en werd gestart met voorbereidend grondwerk.

De studenten hebben van 9.00 tot 15.00 uur een boel werk verzet en kregen aansluitend een rondleiding door het leeuwenverblijf dat medio juli/augustus af moet zijn (wat nog veel werk is).

Docent Peter van de Pol is blij met de samenwerking met De Enk Groen & Golf. “Zij bieden ons als Vonk de gelegenheid om onze mbo-studenten kennis te laten maken met de werkzaamheden van dit groenbedrijf en met zo’n bijzondere opdrachtgever als Artis.”

Moe maar voldaan gingen de studenten na deze bijzondere praktijkdag weer huiswaarts.

Meer info over de opleiding Tuin, Park & Landschap

Tuin, Park & Landschap is dé mbo-vakopleiding voor echte buitenmensen die van aanpakken houden. Maak jij de wereld ook graag en beetje groener en heb je gevoel voor techniek? Kijk eens op Tuin, Park & Landschap | Vonk (vonknh.nl) of de opleiding wat voor je is.