Commercieel ondernemen

Commercieel ondernemen

Het runnen van een bedrijf gaat niet vanzelf. Daar komt aardig wat bij kijken. Denk aan marketing, organisatie, productontwikkeling, logistiek, in- en verkoop, boekhouding, management en medewerkers. 

In het kort

Niveaus

4

Locaties

  • Hoorn

Leerweg

  • BOL

Jij bent

Jij bent een eigenwijs type die ondernemen ziet als een leuke en leerzame uitdaging. Of je werkt graag in de logistiek en verbetert graag processen. Je kijkt naar de markt op zoek naar kansen voor je (groene) bedrijf. Je bent een ster in onderhandelen en vindt het leuk om mensen en processen aan te sturen en te verbeteren. Je werkt graag met verse en mooie producten voor een duurzame wereld. Dan is de studie Commercieel ondernemen echt iets voor jou. Een studie waar je straks alle kanten mee op kan binnen en buiten het groen.

Jij leert

Je leert alles over het runnen van een (groen) bedrijf. Bijvoorbeeld hoe je een product in de markt moet zetten. Want met de juiste marketingstrategie, en een geoptimaliseerd proces ben je je concurrenten voor. Je leert ook hoe je je personeel stimuleert en motiveert. Jij weet straks alles wat je nodig hebt om de markt te veroveren.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding krijg je allerlei lessen over Agri-Business zoals: marketing, logistiek organisatie en personeel, verkopen en inkopen, financiën en leidinggeven. Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, burgerschap en SLB (studie- en loopbaanbegeleiding). En in de stages leer je uit de praktijk.

Na de opleiding

Na je studie ben je breed opgeleid voor allerlei commerciële functies in het bedrijfsleven. Al dan niet in de groene sector. Ook kun je doorleren in het hbo of direct aan de slag als: Ondernemer, jr. Accountmanager, Exportmedewerker, Medewerker bedrijfsbureau, Inkoper Veiling, Projectleider.

Extra informatie

De opleiding Commercieel ondernemen wordt uitgevoerd binnen het KD van Vakexpert Agrohandel en Logistiek dus dat staat op je diploma.

Over de opleiding Commercieel ondernemen moet je nog weten dat je de kans krijgt om zelf projecten te werven en uit te voeren. Zo werk je straks met echte ondernemers aan echte projecten. En ontwikkel je direct de juiste vaardigheden, vaardigheden die je in de praktijk goed kunt gebruiken.

Vakexpert agrohandel en logistiek
Niveau 4 Duur: 3 jaar

Commercieel Ondernemen is dé mbo-vakopleiding voor mensen bij wie verkopen en ondernemen in het bloed zit. Je leert er precies hoe je producten in de markt moet zetten. Dat kan zijn binnen een tuincentrum, maar ook bij een internationale groothandel van agrobusinessproducten. Welke markt jij ook gaat veroveren, het begint bij kennis van inkoop en verkoop. Verder leer je tijdens je opleiding van alles op het gebied van logistiek en marketing. En natuurlijk komt ook de ontwikkeling van het beleid en de strategie van organisaties aan bod. Om toekomstige collega’s te stimuleren en te motiveren krijg je binnen de opleiding alle mogelijkheden om je communicatieve vaardigheden en leidinggevende capaciteiten te verhogen. Binnen Vonk volg je de opleiding Commercieel Ondernemen op de vestiging in Hoorn.

Opbouw van de opleiding

Wat beheers je als je de opleiding Commercieel Ondernemen hebt afgerond? De opleiding is opgedeeld in theoretische (vak)kennis en vakvaardigheden (kwalificaties). Deze vind je voor de leerjaren 1, 2 en 3 terug in het basisdeel en de profieldelen.

De opleiding Commercieel Ondernemen bestaat uit modules, die bestaan uit één of meer algemene en/of beroepsgerichte vakken. Ondernemingsplan, verkopen en leidinggeven zijn hier voorbeelden van.

Ook AVO (algemeen vormende vakken zoals Nederlands, rekenen en Engels) hoort daarbij. Naast deze modules kun je kiezen uit keuzedelen zoals Digitale vaardigheden of Ondernemend gedrag. Verder maken de praktijklessen, (internationale) BPV, regioleren en projecten een belangrijk deel van je opleiding uit.

Bekijk deze studie in cijfers

Praktijkvoorbeelden opleiding Commercieel Ondernemen

Fort K'IJK

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van de opleiding? Klik op de link hieronder voor voorbeelden van een project, een gastles/masterclass en een internationale uitwisseling:

Ga naar de praktijkvoorbeelden